Звільнити не можна залишити: де поставити кому для Насірова

Читать на русском
Активісти вимагають зобов’язати уряд звільнити відстороненого главу ДФС Романа Насірова через наявність у нього подвійного громадянства.

Активісти вимагають зобов’язати уряд звільнити відстороненого главу ДФС Романа Насірова через наявність у нього подвійного громадянства.

Відповідний позов до суду подали представники Центру протидії корупції, повідомляє «Слово і Діло».

Насіров заявив, що справи проти нього не мало бутиНасіров підкреслив, що продовжує залишатися головою ДФС, а повернутися на роботу – це його обов'язок.

За словами голови ЦПК Віталія Шабуніна, перебування на посаді держслужбовця такого високого рангу з подвійним громадянством грубо порушує закон.

«Пройшов майже рік від моменту оприлюднення цієї інформації (про подвійне громадянство – ред.), але уряд досі не звільнив Насірова, який продовжує й надалі впливати на своїх підлеглих та процеси, що відбуваються в ДФС. Нам незрозуміло, чому Кабмін уже рік порушує закон, не звільняючи Насірова», – наголошує Шабунін.

У ЦПК нагадують, що Насіров як керівник ДФС звернувся до суду із позовом до самого ж ДФС щодо розмежування своїх повноважень і виграв.

«Фактично цим позовом очільник ДФС намагається довести, що не ухвалював рішень, а лише виконував церемоніальну функцію, підписуючи документи», – зазначають активісти.

Перше засідання в справі ЦПК проти Кабміну призначене на 30 січня.

Як відомо, міністр фінансів Олександр Данилюк 17 січня на засіданні Кабінету міністрів обіцяв порушити питання звільнення голови Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Нагадаємо, Насірова підозрюють у тому, що протягом 2015-2016 років він, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, надав керівникам регіональних та територіальних органів ДФС незаконну вказівку ухвалювати безпідставні рішення про розстрочення податкового боргу ТОВ «Фірма «Хас», ТОВ «Карпатнадраінвест», ТОВ «Надра Геоцентр».

У березні 2017 року депутат від БПП Мустафа Найєм оприлюднив довідку, яка свідчить про те, що у відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова є громадянство Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: