Порошенко нагородив бійців орденами і медалями

Читать на русском
Так, за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку в цілому нагороджені 108 військовослужбовців.

Президент Петро Порошенко посмертно нагородив 43 військовослужбовців орденами і медалями.

Про це йдеться в указі №42 від 26 лютого, передає «Слово і Діло».

Скільки Україна витрачає на державні премії та нагороди?Лише на виготовлення державних нагород Україна за весь період незалежності витратила 20,5 мільйонів гривень.

Так, за особисту мужність і самовіддані дії, проявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов'язку в цілому нагороджені 108 військовослужбовців.

Високих державних нагород удостоєні 105 військовослужбовців Збройних сил України, з них 43 - посмертно, 62 поранених, 2 співробітники Міністерства внутрішніх справ, які також представлені до нагороди посмертно, і один поранений військовослужбовець Національної гвардії.

Бійці, які брали участь в антитерористичній операції (АТО) в Донецькій і Луганській областях, нагороджені орденами Богдана Хмельницького та «За мужність» III ступеня, медалями «За військову службу Україні» та «Захиснику Вітчизни».

«Серед нагороджених посмертно 22-річний командир парашутно-десантного взводу парашутно-десантної роти парашутно-десантного батальйону 25-ї окремої повітряно-десантної бригади високомобільних десантних військ Збройних сил, лейтенант Федір Караконстантін», - відзначають в прес-службі.

Караконстантін ставився до виконання службових обов'язків із почуттям високої відповідальності, вмів правильно виділити головний напрямок роботи, поставлені завдання виконував із високою відповідальністю та в певні терміни.

Лейтенант Караконстантін багаторазово брав участь в АТО з березня 2017 року, загинув 8 грудня 2017 року під час виконання бойового завдання в районі Авдіївки Донецької області - в результаті обстрілу позиції підрозділу зі стрілецької зброї та РПГ із боку бойовиків.

За бездоганне виконання військового обов'язку, виявлені при цьому доблесть і честь Караконстантін відзначений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Раніше повідомлялося, що Порошенко вручив премії молодим ученим.

Також відзначимо, президент нагородив філософа Поповича орденом посмертно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: