Порошенко вручив премії молодим ученим

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко в Національному технічному університеті Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського нагородив молодих вчених премією президента України.

Президент України Петро Порошенко в Національному технічному університеті «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського» нагородив молодих вчених премією президента України.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації президента, пише «Слово і Діло».

Премії було вручено 23 вченим за 11 робіт. Так, було відзначено проекти співробітників і кандидатів технічних наук Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського», співробітників Національного авіаційного університету, співробітників, кандидатів технічних наук Харківського державного університету харчування та торгівлі, співробітників Інституту агроекології та природокористування Національної академії аграрних наук України, співробітників і кандидатів сільськогосподарських наук Інституту рослинництва ім. Юр'єва Національної академії аграрних наук України.

Указом президента № 458 від 29 грудня 2017 року було присуджено 40 премій президента України для молодих вчених.

Серед представлених наукових проектів були дві розробки з роботи безпілотних літальних апаратів.

Крім того, Порошенко підкреслив, що необхідно створити умови для того, щоб українські вчені не залишали країну і не виїжджали працювати за кордон.

«Ми все будемо робити для того, щоб у нас для молодих вчених, якщо вони мають талант, хист і нестримне бажання займатися наукою, створити максимальні умови. У жодному разі не можна допустити, щоб вчені вимушені були покидати Україну», - сказав він.

Раніше Порошенко нагородив філософа Поповича орденом посмертно.

Також Порошенко присвоїв звання Героя України двом бійцям АТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: