Голова СБУ і Патріарх Філарет обмінялися нагородами

Читать на русском
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з головою Служби безпеки України, генералом армії Василем Грицаком.

13 листопада 2017 в Синодальному залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з головою Служби безпеки України, генералом армії Василем Грицаком.

Про це повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, передає «Слово і Діло».

За значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України і за заслуги перед Українською Церквою Патріарх Філарет нагородив Василя Грицака - Орденом святого рівноапостольного князя Володимира I ступеня.

Грицак заявив про запобігання теракту на ДонбасіСлужба безпеки України запобігла підриву одного з об'єктів інфраструктури в Донецькій області.

Предстоятель Київського Патріархату побажав Голові Служби безпеки України Божого благословення, щоб Господь і надалі дарував сили і мудрість у відповідальній роботі на благо нашої держави.

Патріарх Філарет високо оцінив діяльність співробітників Служби безпеки, яку вони щодня здійснюють в забезпеченні національної безпеки держави та її громадян під час неоголошеної російської агресії.

Василь Грицак висловив подяку Патріарху Філарету за підтримку українських воїнів, церковне капеланське служіння, а також невтомна праця по об'єднанню народу України та побудови Єдиної Помісної Української Церкви.

За значний особистий внесок у справу утвердження та зміцнення державної безпеки України Василь Грицак вручив Патріарху Філарету - Подяка з відзнакою.

Сторони зустрічі обмінялися думками з приводу державно-церковних відносин в Україні, а також обговорили соціально-політичну ситуацію в нашій країні та інші питання, що становлять взаємний інтерес, як для держави, так і для Церкви.

У зустрічі також взяли участь начальник Управління зовнішніх церковних зв'язків архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон (Процик) та заступник Голови СБ України Віктор Кононенко.

Раніше Грицак заявив про запобігання теракту на Донбасі.

Відзначимо також, що священикам УПЦ МП заборонили служити капеланами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: