Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію про перемир'я в Сирії

Читать на русском
Резолюція містить заклик до всіх сторін конфлікту в Сирії невідкладно припинити військові дії по всій країні.

Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію з вимогою 30-денного припинення вогню в Сирії.

Про це повідомляє прес-служба ООН, передає «Слово і Діло».

Як відбулося знищення групи «Вагнера» в Сирії та чим це показово для сил АТО?У Сирії ліквідували групу російських найманців Вагнера. РФ зазнає серйозних втрат у сирійській війні. Оцінили ситуацію експерти.

Резолюція містить заклик до всіх сторін конфлікту в Сирії невідкладно припинити військові дії по всій країні, щоб можна було безперешкодно направити гуманітарну допомогу і евакуювати хворих і поранених, зокрема, у Східній Гуті, де не припиняються обстріли.

Нагадаємо, в лютому в Сирії число смертей в результаті повітряних ударів по Східній Гуті за чотири дні досягло майже 200. 6 лютого авіація президента Сирії Башара Асада вдарила по східній частині району Гута, недалеко від Дамаску, що призвело до руйнувань і жертв серед мирного населення.

Раніше верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейн заявив про те, що не менше 85 мирних жителів загинули за перші 10 днів 2018 року в передмісті Дамаска - Східної Гуті, блокованої силами режиму Асада.

У Сирії з 2011 року триває громадянська війна - багатосторонній, багаторівневий збройний конфлікт, що почався як локальне громадянське протистояння і поступово переріс у повстання проти режиму Башара Асада.

Раніше РФ знову перекинула до Сирії два винищувачі Су-57.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: