США проведуть розслідування загибелі росіян в Сирії

Читать на русском
Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон має намір розслідувати інцидент із загибеллю в Сирії росіян при авіаударі коаліції на чолі з США.

Голова Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що Вашингтон має намір розслідувати інцидент із загибеллю в Сирії росіян при авіаударі коаліції на чолі з США.

За його словами, Москва підтвердила загибель п'яти громадян Росії, проте російські військові, які координують дії в Сирії з американською стороною, ймовірно, не знали, що під удар можуть потрапити росіяни.

Reuters підрахувало убитих і поранених за тиждень росіян у СиріїПротягом минулого тижня в Сирії загинули або були поранені близько 300 осіб. Жертви і постраждалі брали участь в «російській приватній компанії».

«Що б не сталося, ми спробуємо це з'ясувати. Ми співпрацюватимемо з кожним, хто може відповісти на це питання», - цитує його AFP, пише «Слово і Діло».

Міністр додав, що згадані росіяни отримували вказівки від керівництва, так як «250-300 осіб не могли з власної ініціативи раптом перейти через річку і, потрапивши на ворожу територію, почати обстріл».

7 лютого міжнародна коаліція на чолі з США завдала удару по загонах, які наступали на позиції союзних їм «сирійських демократичних сил». Після цього американські і російські ЗМІ повідомили, що внаслідок удару загинули російські найманці з так званої приватної військової компанії Вагнера. У МЗС РФ заявили, що загиблі, швидше за все, прибули до Сирії в обхід офіційних каналів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: