Резолюція щодо Сирії: Меркель і Макрон вмовляють Путіна

Читать на русском
Лідери Німеччини та Франції закликають російського президента підтримати проект резолюції РБ ООН щодо Сирії.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон звернулись до Росії з вимогою сприяння перемир'ю у Сирії.

У спільному зверненні лідери Німеччини та Франції просять президента РФ Володимира Путіна підтримати відповідну резолюцію у Раді Безпеки ООН, пише «Слово і Діло».

«Сирія врятована»: що залишилося за дужками заяви Путіна про завершення війни на Близькому СходіПонад три години Путін вів переговори з Асадом, а за підсумками обидва заявили про завершення спецоперації в Сирії. Чи припиниться війна на Близькому Сході, розбиралися разом з експертами.

Утім, «до цього часу ми не знаємо, якою буде позиція Росії», повідомив агенції AFP співробітник адміністрації президента Франції у п'ятницю, 23 лютого. За даними агенції Reuters, Меркель і Макрон ще мають зателефонувати Путіну перед голосуванням у РБ ООН. Розгляд резолюції щодо Сирії у РБ ООН очікується цього дня о 17 годині за центральноєвропейським часом.

Водночас спецпредставник ООН з питань Сирії Стаффан де Містура закликав усі сторони кофлікту у Сирії до деескалації ситуації. Необхідно припинити як бомбардування Східної Гути урядовими сирійськими військами, з одного боку, так і обстріли Дамаска повстанцями, з іншого, сказав де Містура.

«Не повинно статись другого Алеппо», - наголосив він у Женеві.

Нагадаємо, в російському зовнішньополітичному відомстві визнали загибель росіян біля сирійського Хашшама в результаті удару американської авіації по прихильниках Асада.

12 лютого розслідувачі з Conflict Intelligence Team назвали імена п'ятьох загиблих «вагнерівців», а 13 лютого - ще трьох. У повідомленні CIT зазначалося, що різні джерела називають різну загальну кількість загиблих - від 12 до 600.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: