В Україні змінили правила реєстрації абонентів зв'язку

Читать на русском
В Україні з осені 2018 року наберуть чинності нові правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг.

В Україні з осені 2018 року наберуть чинності нові правила реєстрації абонентів телекомунікаційних послуг. Користувачі зможуть реєструватися без укладення письмового договору в офісі оператора.

Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з державного регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), пише «Слово і Діло».

Представники комісії повідомляють, що нові правила спрощують процедуру реєстрації. З осені абоненти зможуть самостійно вирішувати - укладати їм письмовий договір в офісі оператора або скористатися електронною реєстрацією. Підтвердити свою особистість абоненти зможуть за допомогою електронного цифрового підпису, BankID або інших засобів електронної ідентифікації особистості, які зможе прийняти оператор під час подачі заяви про реєстрацію в електронній формі.

«Зазначене рішення призводить процедуру у відповідність до сучасних вимог», - підкреслили в комісії.

Прийняте рішення набуде чинності через 9 місяців, тобто до кінця 2018 року.

У комісії відзначають, що зараз в Україні до 90% абонентів не мають реєстрації у оператора. Це в свою чергу призводить до поширення шахрайства, пов'язаного з використанням абонентських номерів, і заподіює матеріальний збиток як абонентам, так і операторам.

Раніше повідомлялося, що в ОРЛО відновили мобільний зв'язок.

Нагадаємо також, частина Києва залишилася без телефонного зв'язку.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: