Мінгареллі назвав «ідіотами» тих, хто не бачить реформ в Україні: реакція соцмереж

Читать на русском

Хюг Мінгареллі сьогодні зробив скандальну заяву щодо реформ в Україні. Реакція соцмереж – у матеріалі Слова і Діла.
Хьюг Мінгарелліsegodnya.ua

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, коментуючи впровадження реформ у країні, назвав «ідіотами» або «обмеженими» тих, хто не помічає змін.

«Ми не сумніваємося, я не буду зараз перераховувати список реформ, які були впроваджені в дуже складних умовах, однак якщо ви цього не бачите, ви або ідіоти, або люди з обмеженою точкою зору», – заявив він.

Хто погодився з європейським чиновником, а хто ні – читайте в огляді «Слова і Діла».

«Все далеко не ідеально. Реформи часто імітуються, іноді йдуть дуже повільно й гальмуються, але частина реформ усе ж є, й не помічати їх, дійсно, гріх. Ще раз, похвальні слова представників ЄС щодо реформаторських зусиль України пояснюються бажанням мати в ролі партнера Україну як проєвропейську державу, а не сателіт Росії. Що ближче до виборів, то менше буде європейських батогів і більше європейських пряників, що допоможе українцям не повернутися до російської орбіти», – вважає політичний оглядач Олексій Мінаков.

«Цікаво, а це дипломат прийшов до цього після вчорашнього оприлюднення рейтингів на президентських виборах, де Тимошенко може набрати більше, ніж Порошенко? А взагалі якщо не буде спростувань цієї заяви найближчим часом, то це може бути сигналом того, що в ЄС визначилися зі своїми симпатіями. Краще пізно, ніж ніколи, бо погана демократія краща, ніж хороша диктатура», – написав журналіст Ігор Соловей.

«Дуже сміливо, пане посол. Мільйони українських громадян скажуть вам схожі слова: якщо ви бачите реформи, ви або ідіоти, або обмежені люди», – написав юрист Андрій Портнов.

«Дорогий пане посол! Особисто я легко прощу вам, що ви так тяжко образили значну частину українського електорату, але вам би варто було вже й самому усвідомити цей факт і зняти з грантового забезпечення хоч частину своїх «активістів», чий інтелектуальний рівень ви так яскраво (але справедливо) охарактеризували», – написав блогер Карл Волох.

Нагадаємо, Україна в 2017 році виконала лише 41% міжнародних зобов'язань у рамках імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: