Модернізація КПП: Україна не віддаватиме ЄС виділені мільйони

Читать на русском
Україна не повертатиме ЄС 8 млн євро, які вона не змогла використати для реалізації шести проектів з модернізації КПП на кордоні.

Україна не повертатиме ЄС 8 млн євро, які вона не змогла використати для реалізації шести проектів з модернізації КПП на кордоні.

Як інформує «Слово і Діло», про це журналістам повідомила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає кореспондент РБК-Україна.

«Це сталося через те, що Україна не змогла і на рівні Державної фіскальної служби, і на рівні місцевих органів влади виконати свої зобов'язання за цими проектами. Україна не має повертати 8 млн євро. Є інші механізми, яким чином ЄС зможе недодати ці кошти Україні у майбутніх програмах. Підозрюю, що саме таким чином і будуть розгортатися події за коштами, які не ефективно використані в Україні», - зазначила Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, практично всі проекти по КПП були розпочаті в 2012-2013 роках.

«Хочу підкреслити, що ці проекти не почалися протягом двох-трьох останніх років. Ці проекти тягнуться ще з попередньої програми фінансування ЄС. Почалися в 2012-13 роках. Вже відразу на тих етапах було здійснено багато зловживань...Нам не вдалося домовитися про те, щоб ці проекти були продовжені. Разом з тим, ми можемо вести розмову з ЄС про початок нової програми прикордонного співробітництва через збільшення українського експорту в ЄС, через те, що транзит збільшується», - додала Климпуш-Цинцадзе.

Модернізація КПП: у ДФС немає даних про закриття проекту ЄСУ Державній фіскальній службі заявили, що не мають інформації про припинення ЄС фінансування інфраструктурних проектів на українському кордоні.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував нову програму з модернізації КПП на українському кордоні.

Раніше Євросоюз підтвердив закриття прикордонних проектів з Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: