Майже половина. Стало відомо, як Україна виконує Угоду про асоціацію з ЄС

Читать на русском
Україна в 2017 році виконала лише 41 відсоток міжнародних зобов'язань в рамках імплементації Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Україна в 2017 році виконала лише 41% міжнародних зобов'язань у рамках імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це заявила віце-прем'єр міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає «РБК-Україна».

«Якщо говорити мовою дуже умовної статистики, Верховна рада України виконала свої євроінтеграційні зобов'язання на 30%, уряд України – на 42%, а інші центральні органи виконавчої влади – на 50%. Це означає, що за все Україна щодо виконання Угоди про асоціацію просунулася на 41%», – зазначила Климпуш-Цинцадзе

Нагадаємо, в листопаді президент Петро Порошенко заявляв, що Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 15%.

14 червня в Нідерландах був оприлюднений закон про ратифікацію Угоди про асоціацію Україна-ЄС, який 1 червня були підписаний королем Віллем-Олександр та 13 червня підписаний у Міністерстві юстиції країни.

12 червня голова Представництва Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі заявив, що Угода про асоціацію з Євросоюзом остаточно набуде чинності 1 вересня.

Як відомо, в ЄС заявили, що Верховна Рада України блокує багато законопроектів, ухвалення яких передбачене Угодою про асоціацію з Європейським Союзом.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: