Стало відомо, коли між регіонами розподілять вакцину від кору

Читать на русском
Закуплені через міжнародні організації вакцини КПК в п'ятницю завезуть в Україну, а в понеділок їх розподілять між регіонами.

Закуплені через міжнародні організації вакцини КПК в п'ятницю завезуть в Україну, а в понеділок їх розподілять між регіонами.

Як пише «Слово і Діло», про це після засідання уряду заявила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, передає «Укрінформ».

Кір у Європі: Україна в трійці лідерів за кількістю хворихУ рейтингу європейських країн, де зафіксована найбільша кількість захворювання на кір, Україна посіла третє місце.

«Вакцини повинні приїхати в Україну, це були заплановані, які ми закупили, але ми просили ЮНІСЕФ, щоб вони швидко їх привезли. Вони будуть привезені в п'ятницю і в понеділок розподілені по регіонах», - підкреслила Супрун.

«З огляду на те, що вже будуть доставлені нові вакцини, ми не ініціювали додаткових розподілів між областями, тому що це займе тиждень часу», - зазначила в.о. міністра.

За її словами, в кінці травня будуть ще додаткові вакцини, і в жовтні.

«Тобто, на цей рік ми дозакупаем ще 500 тисяч доз і, думаю, що вакцини вистачить», - додала вона.

За її словами, проблеми із забезпеченням вакцинами КПК є в Одеській області, але туди передали КПК із Запоріжжя.

«Є проблеми на Закарпатті, там місцева адміністрація і губернатор Геннадій Москаль нам повідомили, що вони отримують 8 тисяч доз від Угорщини, але їх належним чином не розмитнили і вони немов контрабанда, а тепер лікарі не хочуть їх використовувати і ми їм передали дози», - уточнила Супрун.

Вона закликає батьків обов'язково вакцинувати своїх дітей і вакцинуватися самим.

«Як ми бачимо, в Україні вже є 10 смертей, ми не можемо більше чекати», - підкреслила в.о. міністра.

Як повідомлялося, протягом минулого тижня динаміка захворюваності на кір знову зросла.

З початку року від ускладнень через кір померло 6 осіб - 4 дітей і 2 дорослих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: