Закарпаття отримало дві тисячі доз вакцини від кору

Читать на русском
Закарпатська область отримала дві тисячі доз вакцини КПК (кір-паротит-краснуха). Протягом 1-2 днів вони з'являться в медичних установах.

Закарпатська область отримала дві тисячі доз вакцини КПК (кір-паротит-краснуха) у зв'язку з перерозподілом, здійсненим Міністерством охорони здоров'я України.

Про це в четвер, 15 лютого, повідомляє прес-служба відомства, пише «Слово і Діло».

У Супрун розповіли, коли Україна позбавиться коруУкраїна зможе позбутися кору за п'ять років за збереження нинішніх темпів вакцинації від хвороби.

«Учора (14 лютого – ред.) вакцини прибули до області, а сьогодні їх починають розвозити до районів. Протягом 1-2 днів вакцини мають з'явитися в медичних установах і діти зможуть отримати своє щеплення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вакцинами поділилася Дніпропетровська область. Також повідомляється, що наприкінці лютого Міністерство охорони здоров'я очікує поставки 220 тисяч вакцин, закуплених за кошти державного бюджету Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні.

«Загалом цього року в Україну прибудуть майже 2 мільйони бельгійських вакцин КПК», – зазначили у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку 2018 року в Україні на кір захворіли 4298 осіб, з них 2875 – діти, зареєстровано п'ять летальних випадків.

Станом на 8 лютого в Україні було в наявності близько 243 тисяч доз вакцини КПК. Ще 220 тисяч доз вакцин надійдуть від ЮНІСЕФ до кінця лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: