Україна просить Польщу відновити зруйновані пам'ятники – Розенко

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що на сьогодні в Польщі зруйновано вісім українських пам'яток, які до сих пір не відновлені.

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявив, що на сьогодні в Польщі зруйновано вісім українських пам'яток, які до сих пір не відновлені.

Про це він повідомив в ефірі одного з телеканалів, пише «Слово і Діло».

Танці на пам’ятниках: як Україні та Польщі вийти з протистояння у пошуках історичного примирення?Трагічні сторінки спільної польсько-української історії вкотре спричинили погіршення відносин між двома державами. Чи вдасться зупинити ескалацію конфлікту та які приховані загрози несуть в собі зіпсовані відносини між Польщею та Україною?

Розенко також повідомив, що два із зруйнованих пам'ятників були легальними на території Польщі.

«Але до сих пір не відновлені. Тому ми попросили польську сторону здійснити реальні кроки по відновленню цих пам'ятників», - зазначив віце-прем'єр.

У той же час, за його словами, 95% польських пам'ятників в Україні встановлені незаконно.

«Але це не означає, що ми за них не відповідаємо і в разі їхнього руйнування ми не здійснюємо ніяких кроків. Ні, ми їх охороняємо, ми їх відновлюємо, ми проводимо розслідування, коли це стосується актів вандалізму, незважаючи на статус», - сказав він.

Раніше в Польщі знесли пам'ятник радянської армії.

Нагадаємо також, Україна готова визнати частину провини за Волинську різанину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: