У Києві підхопили кір уже понад сто осіб

Читать на русском
У Києві станом на ранок понеділка, 22 січня, зареєстрований 121 випадок захворювання на кір.

У Києві станом на понеділок, 22 січня, зареєстрували 121 випадок захворювання на кір.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив директор державної установи «Київський міський лабораторний центр» Сергій Чумак в ефірі телеканалу «112 Україна».

Спалах кору: епідеміологічна ситуація в УкраїніСпалах кору зафіксовано в Україні на початку року. Слово і Діло розбиралося, чим небезпечне захворювання і що в Україні з вакцинацією.

«Щодня хворіють 4, 5, 6 осіб. Станом на сьогоднішній ранок (22 січня – ред.) у нас уже зареєстрований 121 випадок захворювання на кір, із них 86 дітей. Слід зазначити, що з усіх, хто захворів, 93 людини не мають щеплень або в них відсутні довідки чи інформація про щеплення. У 10 випадках порушені терміни проведення щеплень згідно з календарем щеплень», – сказав він.

Як повідомлялося, 19 січня в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила, що в Україні з початку 2018 року зафіксовано 1,285 тис. випадків захворювання на кір дітей і дорослих. З них 84 хворих – у Києві.

Також Міністерство охорони здоров'я України оприлюднило список протипоказань, за яких не варто робити щеплення від кору.

Доктор Комаровський розповів, чи потрібно робити щеплення від кору дорослим.

Нагадаємо також, у МОЗ розповіли, які щеплення потрібно оновити.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: