Ще одне місто зробило українську обов’язковою при обслуговуванні

Читать на русском
Міська рада Чернівців запровадила обов’язкове вживання української мови у сфері обслуговування.

Міська рада Чернівців запровадила обов’язкове вживання української мови у сфері обслуговування.

Відповідний проект постанови депутата від «Свободи» Андрія Іллюка підтримали на позачерговій сесії 21 лютого 24 депутати Чернівців, пише «Слово і Діло».

Бандерівський прапор над Києвом: депутати назвали дні, коли пропонують його вивішуватиКиївська міська рада розгляне проект рішення, яким пропонується у визначені дати піднімати червоно-чорний революційний прапор ОУН біля приміщень столичних райдержадміністрацій.

До проекту рішення «Про подолання наслідків радянської окупації в мовній політиці в місті Чернівці» внесли поправку Богдана Ковалюка про те, що послуги на розсуд власника можна надавати англійською та іншою мовою, «крім мови країни-агресора». Відтак, українська мова стала не лише мовою органів місцевого самоврядування та офіційних оголошень, але й обов’язковою для вживання в назвах установ, підприємств, організацій, закладів.

Українською мають тепер писати вивіски, плакати, афіші, публікації, повідомлення, меню, рекламу в Чернівцях.

Раніше аналогічне рішення ухвалила міськрада Львова.

Також міськрада Чернівців підтримала ще одну пропозицію – піднімати на будівлях міськради червоно-чорний прапор під час заходів, присвячених національно-визвольним подіям.

Нагадаємо, Київрада проситиме президента оголосити рік утвердження державної мови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: