Київрада проситиме президента оголосити рік утвердження державної мови

Читать на русском
На розгляд Київської міської ради подали проект звернення до президента України щодо оголошення 2018-го роком утвердження державної мови.

На розгляд Київської міської ради подали проект звернення до президента України щодо оголошення 2018-го роком утвердження державної мови.

Як пише «Слово і Діло», ініціатором звернення став голова фракції «Батьківщини» в Київраді Володимир Бондаренко, інформує прес-служба політсили.

Що українські політики обіцяють з приводу мовного питанняУ світі відзначають Міжнародний день рідної мови. З цього приводу Слово і Діло зібрало обіцянки політиків щодо мовного питання.

Наразі проект звернення проходить процедуру погодження комісій. У проекті звернення до глави держави йдеться про те, що «важливо зберегти мову як ідентифікацію нації та засіб спілкування й порозуміння».

Бондаренко наполягає на тому, що оголошення року утвердження державної мови матиме важливе значення для розвитку національної свідомості та сприятиме розширенню вживання української мови в усіх сферах суспільного життя.

Нагадаємо, 9 лютого колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма та Віктор Ющенко звернулися до нинішнього глави держави Петра Порошенка з проханням оголосити 2018-й роком утвердження державної мови.

Також письменниця Оксана Забужко підтримала ідею проголошення 2018-го роком утвердження державної мови. На її думку, саме формулювання «Рік утвердження державної мови» є вдалим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: