НАБУ перевіряє декларацію Бриля: виявили багато незадекларованого майна

Читать на русском
Працівники Антикорупційного бюро в результаті аналізу декларації губернатора Запорізької області знайшли купу незадекларованого майна.
Костянтин Бриль

Детективи Національного антикорупційного бюро в рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого декларування недостовірної інформації провели аналіз декларації голови Запорізької обласної державної адміністрації Костянтина Бриля й знайшли деякі невідповідності.

Про це йдеться в судовій ухвалі тижневої давнини, повідомляє «Слово і Діло».

За результатами аналізу декларації детективи встановили, що Бриль не вказав у декларації за 2016 рік низку майна, право користування та розпорядження яким йому надали родичі. Йдеться про п'ять автівок: Mercedes-Benz G63 AMG 2014 року, Mercedes-Benz SLK200 2008 року, Mercedes-Benz S500 2009 року, Mercedes-Benz Viano 2012 року і Land Rover 2013 року.

Також, за інформацією НАБУ, Бриль не вніс до декларації деяке майно дружини Маї: два елінги в окупованій Алушті в Криму, три квартири, гараж, машиномісце та земельну ділянку. Крім того, голова ЗОДА забув вказати, що його дружина є кінцевим бенефіціаром ТОВ «Спеціалізоване мисливське господарство «Переяславське».

Детектив НАБУ просив суд надати доступ до документів приватного нотаріуса в Києві, який реєстрував купівлю однією з квартир дружини Бриля та генеральну довіреність батька губернатора на все майно.

Суд задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ перевіряє нардепа від «Опоблоку» за фактами неправди в декларації.

Раніше стало відомо, що Бюро також перевіряє прокурора ГПУ за фактами брехні в декларації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: