В Україну заборонили ввезення чергових книг із Росії

Читать на русском
Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення до країни ще дев'яти російських видань.

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення заборонив ввезення до країни ще дев'яти російських видань.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Чи допомогла заборона російських книг видавничій справі в УкраїніАкунін, Соколов і російські казки про богатирів потрапили до чорного списку Держкомтелерадіо України. Чи позначилася заборона російських книг на виданні українських, вивчало Слово і Діло.

«Держкомтелерадіо відмовило ТОВ «Форс Україна» у видачі дозволу на ввезення в Україну з території держави-агресора восьми книг Валерія Синельникова (видавництво ТОВ «Центрполиграф», Москва) та книги «Весела компанія» із серії «Сто точок. З'єднай і намалюй» (видавець ТОВ «Видавництво «Е», Москва)», – зазначається в повідомленні.

При цьому додається, що відповідне рішення ухвалили на підставі висновків експертної ради з питань аналізу та оцінки видавничої продукції. Його члени визнали невідповідність видань критеріям оцінки видавничої продукції, яка дозволена до поширення на території України.

«Зокрема, у вихідних даних дитячої книги «Весела компанія» зазначено: «Надруковано в Росії. Республіка Крим», що є порушенням державного суверенітету України, адже Автономна Республіка Крим є невід'ємною частиною України, територія якої незаконно окупована російськими військами», – уточнюється в повідомленні.

Таке ж зауваження й до книг психолога Синельникова, який у кожному своєму виданні просить читачів перераховувати йому гроші за адресою: Російська Федерація, Республіка Крим, м. Сімферополь.

Раніше повідомлялося, що Держкомтелерадіо внесло до переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України та пропаганду насильства, 137 книг.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: