Роковини розстрілів на Майдані: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Сьогодні, 20 лютого, в Україні День пам'яті Героїв Небесної Сотні. Що пишуть у соцмережах – у матеріалі Слова і Діла.

В Україні 18-20 лютого згадують учасників Революції Гідності, які загинули під час масових розстрілів на Майдані. Нагадаємо, що саме в ці дні в результаті зіткнень загинули близько 90 людей.

«Слово і Діло» з'ясувало, що пишуть у соціальних мережах через чотири роки після трагічних подій.

«Кажуть, там деякі топові чиновники сумують, що мало людей ходить на заходи, присвячені трагічним подіям на Майдані. Шукають причину і як зробити так, щоб їх було більше. Підказую: спробуйте самі не з'явитися, можливо, люди не хочуть туди приходить через вас», – написала чиновниця Херсонської міськради Катерина Гандзюк.

«Четверті роковини загибелі Небесної Сотні майже не відрізняється від третьої й другої. З тієї точки зору, що досі за смерть понад 100 громадян у центрі столиці, по суті, ніхто не відповів. А наступного року вже буде остання річниця для чинної влади, яка впевнено переконувала, що винні будуть покарані. Власне, це моральний і принциповий обов'язок топ-чиновників, як таких, що практично на кістках загиблих прийшли до влади», – написав політичний оглядач Олексій Мінаков.

«4 роки минуло, діти ростуть, як курс долара. Багато що змінилося в країні й країна змінилася... Сьогодні напишуть, що вбивці Небесної Сотні не покарані, що затягнулася війна на Донбасі й мало реформ. Або про безвіз, Прозорро та Євросоюз. Чи йдемо ми в правильному напрямку, почитаємо в підручниках історії – час усе розставить на свої місця», – вважає заступник міністра інфраструктури Віктор Довгань.

«Маючи всю повноту влади, її ймущі замість реальних термінів реальним вбивцям Небесної Сотні приготували нам до 4-х роковин початку трагічних подій на Інститутській ось такі нові конструкції зі знімками героїв Небесної Сотні. Для чого? Щоб зайняти якомога більше площі на Майдані й тупо використовувати ці священні для нас фотографії як нову «йолку», – написав блогер Сергій Наумович.

«Четверті роковини масових убивств на Майдані. Єдиний шлях відновлення справедливості – скасування закону про амністію учасників тих подій, швидке розслідування та публічний суд», – вважає юрист Андрій Портнов.

«В історії кожної держави є події, які з народу роблять націю, з країни – державу. Євромайдан став саме таким поворотним моментом. Українці довели, що за свободу й гідність готові віддати життя», – написав голова Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз.

Нагадаємо, «Слово і Діло» проаналізувало, які обіцянки політики дають учасникам Революції Гідності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: