Екс-міністр Злочевський повернувся в Україну: реакція соцмереж

Читать на русском

Екс-міністр екології Микола Злочевський повернувся в Україну, проти нього закрили кримінальну справу. Реакція соцмереж – у добірці Слова і Діла.
Микола Злочевський

Вчора стало відомо, що міністр екології України часів Віктора Януковича Микола Злочевський повернувся до країни.

Чиновник виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як став фігурантом справи про незаконне збагачення. У січні 2015 року Злочевський був оголошений у розшук, проте восени минулого року екс-міністр втратив статус розшукуваного в зв'язку з постановою Генеральної прокуратури України.

Що думають українці про повернення чиновника часів Януковича до країни – в матеріалі «Слова і Діла».

«Микола Злочевський, який керував українськими надрами за Януковича й перебував у розшуку, повернувся в Україну. Всі справи щодо нього та його газовидобувної компанії Burisma закриті. Чесне ім'я очищене. Стабільність та інвестиційний клімат forever», – написав політичний оглядач Леонід Швець.

«Бачили, екс-міністр Злочевський спокійно повертається в Україну, оскільки кримінальну справу закрили? Виявилося, це він перестраховувався – справу закрили ще у вересні. Ну й оскільки підозрюваний є чиновником високого рангу і йдеться про величезні суми, то це парафія НАБУ. Ось вони й закрили: «Все в порядку, тов. екс-міністре, питань і претензій не маємо». Але плюються через Злочевського зранку всі, зрозуміло, в генпрокурора. Тому що традиція така», – здивувався політтехнолог Олексій Голубуцкій.

«Екс-міністр екології Злочевський повернувся в Україну. Особа, чиї 24 мільйони в офшорах заарештовувала Англія (з них 15 отриманих від Курченка), хто взяв до себе на роботу сина Байдена, хто заробляв мільйони на тому, що вивозив землю під виглядом хімічних відходів, стягуючи за це плату з бюджету. Без домовленостей з Адміністрацією? Ні, звичайно. Слава Революції. PS Хлопці, ви, правда, нічого не боїтеся?», – написала екс-чиновниця Міністерства внутрішніх справ Олена Тищенко.

«Кажуть, Злочевський прийшов в Україну раніше, ніж Ryanair, IKEA та Starbucks», – пожартував журналіст Михайло Ткач.

Деякі користувачі соцмережі побоюються, що приїзд Злочевського може означати повернення в Україну інших чиновників часів Януковича.

«Це вже стає трендом. Каськів, Злочевський, хто наступний? Колобов? Арбузов? Портнов? Саша-стоматолог? Юра Єнакієвський? Захарченко? Пшонка? Янукович? Ваш варіант», – написав Руслан Благой.

«Золоті злитки, чорна ікра, Мальдіви та Сейшели, тепер Злочевський, хіба це не варто нашої мирної «прогулянки» Майданом, як це було в 2013-му, як це відбувається в Бухаресті, чи лише на пости у ФБ нас вистачає?», – написав Василь Заставнюк.

«Думки вголос. Влада змінюється. Злочевський в Україні – це хороший знак для Діми Фірташа. Друзі передають естафету Коломойському та Онищенку. Тепер нехай вони поживуть п'ять років у вигнанні. Чого й слід було очікувати», – написав Роман Вахула.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову та екс-голові Нацбанку Сергію Арбузову.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: