У Сирії ліквідували групу російських найманців «Вагнера»: реакція соцмереж

Читать на русском

У Сирії в результаті авіаудару загинули кілька сотень російських найманців із приватної військової компанії Вагнера.
Війна в Сирії

У Сирії на початку лютого була ліквідована група російських найманців із приватної військової компанії «Вагнера». За неофіційними даними, число загиблих становить близько 200 людей.

Найманці загинули під час атаки на штаб курдського об'єднання «Сирійські демократичні сили» в результаті авіаудару, завданого міжнародною коаліцією на чолі зі США. За словами голови Пентагону Джеймса Меттіса, це була самооборона.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що думають у соціальних мережах з приводу інциденту.

«Меттіс показав, як потрібно коментувати війну на Донбасі українським генералам, а американські сили спеціальних операцій, артилерія та авіація показали, як потрібно знищувати російських найманців. Якщо ви заявляєте «нас там немає», значить, «вас там не буде», – написав журналіст Юрій Бутусов.

«Тобто на Донбасі РФ отримує серйозних люлєй від українських військових, у Сирії – від американських ... Скоро їх будуть бити взагалі, де зловлять. Єдиний варіант підняти бойовий дух і не отримати по повній програмі для РФ – бомбити Воронеж», – написав політолог Кирило Сазонов.

«Цікаво, чи нададуть звання Героїв Росії всьому тому м'ясу, що американці недавно накришили в Сирії? Назвуть на їхню честь школи? Може, пройдуть пишні похорони? Або все-таки зариють нишком? Що цікаво, відповідь відома всім, навіть путінолюбам зі стажем», – прокоментував ситуацію політичний експерт Леонід Швець.

«У Сирії почалося мочилово росіян. За останні два дні їх убили там сотнями. Це називається виведення військ по-російськи. Чекаю не дочекаюся, коли вони почнуть виводити війська з Донбасу та Криму», – написав блогер Мирослав Гай.

Волонтер Юрій Мисягін вважає, що інцидент із російськими найманцями в Сирії схожий на ракетний обстріл українських військових під Зеленопіллям у 2014 році: «Тільки в Україні відбулося об'єднання нації, багато хто став волонтерами, вся країна стала допомагати, загиблих поховали як героїв, а російських частково кинуть у пустелях Сирії, а інших поховають непомітно на краях кладовищ у Росії».

«Наочний приклад, як потрібно діяти в гібридній війні, коли «іхтамнет» – не можна знищити того, кого не існує, тому й відповіді жодної не буде з боку «відсутніх», – зазначив Ігор Молодан.

«ПВК – це м'ясо, за них ніхто не несе жодної відповідальності. Ба більше, владі Росії вигідно, щоб ніхто з них не вижив і додому не повернувся», – вважає Юрій Марков.

Волонтер Роман Бурко вважає, що найманців ПВК «Вагнера» свідомо відправили під удар США. «Можливо, ви здогадалися, що вирок для ПВК «Вагнера» винесли задовго до останніх подій у Сирії. Хвиля інтересу щодо цієї російської військової компанії піднімалася останні 6 місяців. А останній місяць про російських ПВК не писав тільки ледачий. Для Москви «вагнерівці» стали дуже незручними і їх цілком свідомо відправили під удар США», – написав він.

Нагадаємо, Служба безпеки України встановила участь найманців приватної військової компанії (ПВК) «Вагнера» в конфлікті на Донбасі з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: