Reuters підрахувало убитих і поранених за тиждень росіян у Сирії

Читать на русском
Протягом минулого тижня в Сирії загинули або були поранені близько 300 осіб. Жертви і постраждалі брали участь в «російській приватній компанії».

Протягом минулого тижня в Сирії загинули або були поранені близько 300 осіб.

Про це повідомило Reuters, з посиланням на три джерела, пише «Слово і Діло».

У Сирії ліквідували групу російських найманців «Вагнера»: реакція соцмережУ Сирії в результаті авіаудару загинули кілька сотень російських найманців із приватної військової компанії Вагнера.

Жертви і постраждалі брали участь в «російській приватній компанії», стверджують співрозмовники агентства.

За словами військового лікаря, налічується близько ста загиблих громадян РФ. Поранених «відправили в п'ять військових шпиталей у Росії». Як повідомив лікар в одній з цих установ, він бачив понад 50 пацієнтів.

Інше джерело, знайоме з бійцями ПВК, заявило про більш ніж 80 жертв.

Крім того, отаман хутірського козачого товариства Ховріно, перший секретар Всеросійської громадської організації «Покоління Перемоги» Євген Шабаев розповів, що напередодні їздив у Центральний військовий шпиталь Міністерства оборони в Хімках. Там він зустрів як мінімум вісім поранених, евакуйованих днями з Сирії.

Коаліція США завдала авіаудари в сирійській провінції Дейр-ез-Зор 7 лютого. За даними ЗМІ, загинули не менше 100 сирійських бійців. Різні ЗМІ і група розслідувачів CIT повідомляли про загиблих і поранених росіян, нібито з ПВК Вагнера. Зокрема, агентство Bloomberg писало, що загинули «десятки російських найманців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: