Під Одесою від кору померло п'ятимісячне немовля

Читать на русском
В Одеській області від ускладнень, спровокованих кором, померло п'ятимісячне немовля, планове щеплення якому мали зробити в 12 місяців.

В Одеській області від ускладнень, спровокованих кором, померло п'ятимісячне немовля, планове щеплення якому мали зробити в 12 місяців.

Як інформує «Слово і Діло», про це на брифінгу у вівторок, 20 лютого, повідомив заступник гендиректора з нагляду за інфекційними хворобами Центру громадського здоров'я при Міністерстві охорони здоров'я Віктор Ляшко, пише Liga.net.

Кір в Україні: чому виникли проблеми з вакцинацією та чи варто карати за відмову від щепленьЗа останній рік в Україні захворіли на кір 6784 особи. 86 відсотків із них не були вакциновані. Про проблеми вакцинації та відповідальності за відмову робити щеплення розповіли експерти.

«З нашого попереднього брифінгу, на жаль, підтвердився ще один летальний випадок – померла п'ятимісячна дитина в Одеській області. Померла саме від ускладнень, спровокованих кором. Планове щеплення цій дитині мали зробити в 12 місяців, як це передбачено національним календарем щеплень. Це саме той випадок, коли відповідальність за хворобу й смерть дитини лежить на кожному з тих, хто свідомо чи з об'єктивних причин не був щеплений у попередні роки», – зазначив він.

Ляшко підкреслив, що якби в Україні охоплення щепленнями становило 95-98%, то дитину можна було б урятувати за рахунок колективного імунітету й за відсутності циркуляції збудника кору.

Також він уточнив, що ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженою.

За оперативними даними Центру громадського здоров'я, минулого тижня захворіли 827 осіб.

«Це трохи більше, ніж попереднього тижня, але пік, який був наприкінці січня, будемо сподіватися, ми пройшли», – повідомив Ляшко.

Нагадаємо, в рейтингу європейських країн, де зафіксована найбільша кількість хворих на кір, Україна посіла третє місце.

Раніше повідомлялося, що з початку 2018 року в Україні на кір захворіли 4298 осіб, з них 2875 – діти, зареєстровано п'ять летальних випадків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: