У Дніпрі не встигли повністю впровадити медичну систему е-Helsi в 2017 році, як обіцяв Філатов

Читать на русском
Практично в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги працює онлайн-реєстратура, однак єдина система е-Helsi в масштабах міста не підключена.
Днепр Час

Міський голова Дніпра Борис Філатов під час звіту про виконану протягом року роботу на посаді мера заявив, що в 2017 році міська влада планує впровадити єдину медичну інформаційну систему. З її допомогою жителі міста зможуть переглядати розклад лікаря онлайн, отримувати результати аналізів, планувати графік відвідування лікаря.

Таку обіцянку він дав 7 грудня 2016 року, нагадує «Слово і Діло».

«У 2017 році ми плануємо (впровадити – ред.) єдину медичну інформаційну систему й плануємо завершити капітальний ремонт нової амбулаторії сімейної медицини на вулиці Данила Галицького, 12», – заявив Філатов.

До кінця літа 2017 року сервіс електронного запису до лікаря почав працювати в п'яти центрах первинної медико-санітарної допомоги та послугою онлайн-реєстратури скористалися 45 тисяч жителів Дніпра. На впровадження електронної медицини в мерії передбачили 3,5 мільйони гривень. Кошти спрямовані на придбання техніки, а програмне забезпечення IT-волонтери надають безкоштовно, повідомляється на сайті Дніпровської міськради.

Борис ФілатовМіський голова Дніпра

У Дніпровській міській раді на запит «Слова і Діла» повідомили, що в лютому 2018 року в Дніпрі все ще впроваджується безкоштовна медична інформаційна система е-Helsi.

«У 8 з 12 центрів первинної медико-санітарної допомоги вже працюють в цій системі. Ще в 4 центрах працює «Поліклініка без черг» і Reestratura.com. Найближчим часом система Helsi буде масштабована й місто користуватиметься єдиним інформаційним простором», – йдеться у відповіді Дніпровської міськради.

Незважаючи на те, що система е-Helsi вже запущена в більшості медцентрів і найближчим часом буде впроваджена у всьому місті, проте, в запланований термін мер Дніпра не вклався. Тому обіцянка отримує статус «не виконана».

Щодо обіцянки відремонтувати амбулаторію сімейної медицини на вулиці Данила Галицького, 12, то тут Борис Філатов дотримав слова, й тепер люди з інвалідністю можуть безперешкодно увійти до приміщення й відвідувати лікарів на першому поверсі амбулаторії.

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», Філатов дав 100 обіцянок, з яких 40 виконав, а 14 – провалив.

«Слово і Діло» писало про те, хто з чиновників зробив більше, ніж обіцяв.

Як змінився рівень відповідальності мерів у 2017 році, дивіться на нашій інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: