У Дніпропетровській області за хабар затримали заступника голови РДА та поліцейського

Читать на русском
У Дніпропетровській області під час отримання хабара затримали начальника відділення поліції й тимчасового виконувача обов'язків заступника голови однієї з районних державних адміністрацій в області.

У Дніпропетровській області під час отримання хабара затримали начальника відділення поліції та тимчасового виконувача обов'язків заступника голови однієї з районних державних адміністрацій в області.

Про це повідомив речник Генпрокуратури України Андрій Лисенко на своїй сторінці в Facebook у п'ятницю, 16 лютого, пише «Слово і Діло».

Як в Україні боролися з корупцією в 2017 роціНайменше корупційних вироків серед суддів, прокурорів та працівників СБУ. Найчастіше ловили працівників МВС та держслужбовців.

За даними правоохоронців, до тимчасового виконувача обов'язків заступника голови РДА звернувся знайомий, у приміщенні якого правоохоронні органи виявили й вилучили наркотичні речовини. Було прохання «допомогти» вирішити питання про обрання йому запобіжного заходу, не пов'язаного з позбавленням волі. Чиновник оцінив «вартість» цього прохання й вимагав за свої «послуги» 1 тисячу доларів, написав Лисенко.

За його інформацією, 15 лютого після отримання частини цієї суми в розмірі 500 доларів чиновник РДА передав їх начальнику відділення поліції, після чого їх і затримали правоохоронці.

Порушене кримінальне провадження, вирішується питання про повідомлення затриманим підозри та обрання запобіжного заходу.

Раніше в Луганській області затримали під час отримання 135 тисяч гривень хабара заступника мера Сєвєродонецька та помічника депутата.

Також правоохоронці викрили в корупційній діяльності головного державного інспектора відділу митного оформлення посту «Спеціалізований» у Києві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: