У поліції прокоментували погром у Росспівробітництві

Читать на русском
У Києві в результаті погрому представниками Добровольчого руху ОУН будівель Ощадбанку і Росспівробітництва ніхто не постраждав. Затриманих немає

У Києві в результаті погрому представниками Добровольчого руху ОУН будівель Ощадбанку і Росспівробітництва ніхто не постраждав. Затриманих немає.

Про це повідомила прес-секретар столичної поліції Оксана Блищик, «Слово і Діло».

Депутати хочуть закрити російський центр, який возить дітей до РФВ СБУ повідомили, що неодноразово скаржилися Кабміну та РНБО на Російський центр науки та культури в Києві, але безрезультатно.

«Поки немає інформації, що в результаті цих дій хтось постраждав. Про затриманих поки що не йдеться», - сказала вона.

Поліція продовжує фіксувати правопорушення. Кримінальну справу буде відкрито в тому випадку, якщо в поліцію надійде звернення представників установ, які були пошкоджені.

«Можу сказати наступне: є організатор цієї акції, який подавав конкретну заявку в Київську міську державну адміністрацію, - він у першу чергу несе відповідальність за те, як буде проходити акція. Є групи документування. Я маю на увазі з боку керівників поліції, які фіксують заклики людей до будь-яких радикальних дій і, власне, фіксують протиправні дії. Звичайно, традиційно буде розпочато кримінальне провадження, якщо у нас буде звернення від представників всіх установ, які були пошкоджені. І в рамках цих кримінальних проваджень поліція вже буде давати правову оцінку діям учасників», - додала прес-секретар поліції.

Блищик додала, що поліція закликає учасників висловлювати свою позицію в рамках правового поля.

Нагадаємо, радикали з С14 напали на російський центр в Києві 17 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: