Суд над Коханівським: підрахована сума збитків від нічного погрому

Читать на русском
Державна судова адміністрація оцінює збитки внаслідок заворушень у Святошинському районному суді Києва в більш ніж 500 тисяч гривень.

Державна судова адміністрація оцінює збитки внаслідок заворушень у Святошинському районному суді Києва в більш ніж 500 тисяч гривень.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної судової адміністрації, передає «Слово і Діло».

У зв'язку з подіями, що мали місце в суді 23-24 жовтня, голова Ради суддів України звернулася з листом до Генеральної прокуратури з проханням про притягнення винних осіб до відповідальності та розслідування за статтями 376 (втручання в діяльність судді з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або домогтися винесення неправосудного рішення), 377 (погроза або насильство щодо судді), 341 (захоплення державних або громадських будівель чи споруд), 342 (опір представникові влади, працівникові правоохоронного органу), 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) та 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу.

Голова Державної судової адміністрації, коментуючи ситуацію, зазначив, що інакше, ніж погромом, назвати ці події неможливо.

Нагадаємо, поліцейські під час штурму Святошинського райсуду затримали кілька десятків активістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: