Луценко розповів про суди та потерпілих від дій правоохоронців на Майдані

Читать на русском
Від дій співробітників правоохоронних органів щодо активістів Майдану в 2013-2014 роках визнані потерпілими 1800 осіб.

Від дій співробітників правоохоронних органів щодо активістів Майдану в 2013-2014 роках визнані потерпілими 1800 осіб.

Як інформує «Слово і Діло», про це сьогодні на відкритті виставки пам'яті Героїв Небесної Сотні в Києві заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає УНН.

«Ми маємо 1800 постраждалих осіб, визнаних в цьому статусі, чекаючи перших вироків. Є 412 вручених і оголошених в юридичному сенсі підозр. З них 48 високопоставлених чиновників тієї влади, 208 правоохоронців. Серед них - 27 слідчих, які знущалися над законом і учасниками мирних демонстрації, 20 прокурорів і 16 суддів. До судів направлено 161 обвинувальний акт щодо 252 осіб. За результатами судового розгляду визнано винними 50 осіб. З них 43 отримали звинувачувальні вироки», - сказав Луценко.

За його словами, це перші результати, де судові процеси були відносно короткими.

«Головне зараз відбувається в судах, де розглядаються справи щодо виконавців злочинних наказів. В першу чергу спецпідрозділи «Беркут», «Чорної сотні» та інших осіб, тих сумнозвісних подій. Ці суди не можуть бути швидкими, якщо ми хочемо справедливих і законних рішень. Ми повинні набратися терпіння і пройти всі процедурні процеси ... Справи про вбивства - це справи, як правило, декількох років», - зазначив Луценко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко заявив, що злочини проти Майдану не мають терміну давності, а злочинці не заховаються навіть у Росії.

Також глава держави підписав закон про призначення дострокових пенсій членам сімей, загиблих на Майдані Незалежності в Києві в лютому 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: