Польща має намір збудувати газопровід у Балтійському морі

Читать на русском
Польща, яка виступає проти будівництва газопроводу Північний потік-2 з Росії до Німеччини, має намір збудувати газопровід по дну Балтійського моря.

Польща, яка виступає проти будівництва газопроводу «Північний потік-2» з Росії до Німеччини, має намір збудувати газопровід по дну Балтійського моря.

Про це пише газета Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає «Слово і Діло».

Санкції і газ: чому Туреччина допомогла звільнити Чийгоза та УмероваСьогодні Ільмі Умеров та Ахтем Чийгоз прибудуть до Києва. Які козирі могли бути пред'явлені російській стороні, щоб та погодилася звільнити їх?

Газета повідомляє, що проект Baltic Pipe проходитиме від польського узбережжя до Данії й дозволить державній польській газотранспортній компанії Gaz-System підключитися до норвезької мережі газопроводів.

Крім того, наголошується, що польський енергетичний концерн PGNiG наприкінці 2017 року зарезервував потужності цього газопроводу на 15 років. Гілка газопроводу пропускною спроможністю 10 млрд куб. м. на рік і вартістю $2 млрд має бути введена в експлуатацію в 2022 році.

Газопровід досягне польського узбережжя у міста Свіноуйсьце, де розташований портовий термінал із прийому зрідженого газу.

Видання також зазначає, що компанія Gaz-System уже зробила запит до уряду Польщі дозвіл на будівництво й визначила кілометровий коридор у прибережній зоні, яким планується прокласти газопровід.

Остаточне рішення щодо будівництва має бути ухвалене в 2018 році.

Як повідомлялося раніше, бойовики ігнорують заявки про відновлення газопостачання на Донбасі.

Також відзначимо, що через вибух в Австрії скоротився транзит газу через Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: