Суд відпустив Труханова на поруки: реакція соцмереж

Читать на русском

Суд відпустив мера Одеси Геннадія Труханова на поруки. Слово і Діло з'ясувало, що про це думають у соціальних мережах.
Геннадій Труханов

Вчора Солом'янський райсуд Києва відпустив мера Одеси Геннадія Труханова, підозрюваного в розкраданні коштів, на поруки народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

При цьому прокурори Спеціальної антикорупційної прокуратури просили для міського голови арешту з альтернативою застави в 50 мільйонів гривень.

На поруки також відпустили заступника мера Павла Вугельмана. Сам Труханов уже сьогодні, 16 лютого, має вийти на роботу. Що про це думають у соціальних мережах – у добірці «Слова і Діла».

«Труханова відпустили на поруки – це зрада. В принципі, очікувана, з огляду на довіру до судів, але все ж зрада», – констатував політичний оглядач Олексій Мінаков.

«Звільнення на поруки Труханова, причому в Солом'янському суді, де раніше, як правило, ухвалювали позитивні рішення для антикорупційних органів, – це судова поразка САП і НАБУ. Тобто обвинувачі не надали достатніх доказів і аргументів для арешту Труханова», – вважає політтехнолог Олексій Голобуцький.

«Суд відпустив Труханова на поруки народного депутата від БПП. Труханова. Відпустили на поруки. Депутат від БПП. Це агонія й фарс одночасно. Договірняк центральної влади з промосковським криміналом ставить під загрозу національну безпеку», – заявив народний депутат Андрій Іллєнко.

«Щось раптом замовкли ті, хто тут постійно пишуть, що в нас усе йде добре. Прокиньтеся й скажіть, будь ласка, до якого сорту перемоги треба віднести звільнення Труханово одним з депутатів партії влади?», – написав журналіст Айдер Муждабаєв.

«Сьогодні ще кілька десятків/сотень українців вирішать виїхати з країни. У мене все», – вважає журналіст Євген Кузьменко.

«Не сумніваюся, що особиста порука, обрана судом, – це очевидна ознака відсутності хоча б мінімуму допустимих доказів у сторони звинувачення. І ще раз наголошую, що при такому розслідуванні не слід очікувати обвинувальних вироків – навіть від антикорупційного суду», – вважає колишній голова Головного слідчого управління Служби безпеки України Василь Вовк.

«Тітушки в будівлі суду підтримують Труханова. Поліція не втручається. Самого його звільнили під поручительство депутата від президентської партії. Загалом, вони (в широкому сенсі) перемогли. Якщо розібратися, всі останні гучні новини – Мальдіви-Сейшели, справа проти Шабуніна, повернення Злочевського, марш «дружинників», офіційне виправдання Бойка, навіть висилка Саакашвілі – це завершення розгрому. Розгрому європейських, розсудливих сил», – написав журналіст Іван Яковина.

Нагадаємо, у фракції БПП заявили, що наміри Дмитра Голубова взяти на поруки Геннадія Труханова – це його особиста ініціатива як народного депутата.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: