Нова мерія Одеси: суд відпустив Труханова на поруки

Читать на русском
Райсуд Києва обрав запобіжний захід голові Одеської міськради, відпустивши його на поруки члена українського парламенту.
Геннадій Труханов у суді

Міського голову Одеси Геннадія Труханова, якого підозрюють у причетності до схеми розкрадання коштів Одеської міської ради через купівлю будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за 185 мільйонів гривень у компанії «Девелопмент Еліт», відпустили на поруки народного депутата від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитра Голубова.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду клопотання детектива Національного антикорупційного бюро та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

На мера Одеси покладуть наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з населеного пункту, в якому проживає; утримуватися від спілкування з фігурантами справи та здати закордонні паспорти.

Як відомо, прокурор САП просив взяти під варту Труханова з альтернативою застави в 50 млн грн.

За версією слідства, Труханову відводиться роль організатора зазначеної схеми. Мер Одеси за попередньою змовою зі своїм заступником Павлом Вугельманом, директором Департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексієм Спектором і головою комісії міськради з питань комвласності Василем Шкрябаєм і низкою інших осіб організував схему розкрадання коштів, придбавши вказану будівлю за завищеними цінами нібито з метою реалізації програми Кабінету міністрів «Європейська мерія» та «Прозорий офіс».

Також прокурор додав, що Труханов і учасники схеми збрехали про стан будівлі, щоб ввести в оману депутатів Одеської міської ради для позитивного голосування за її купівлю. Після придбання в будівлі провели косметичний ремонт для «гарної картинки». Обґрунтуванням підозри Труханову прокурор називає вилучені документи в «Девелопмент Еліт», протоколи допитів свідків, у тому числі депутатів Одеської міськради, та інші документи.

Крім того, в прокуратурі зазначили, що Труханов може мати паспорти громадянина РФ і Греції. Другий він отримав на інше ім'я. Прокурор додав, що в матеріалах НСРД міститься телефонна розмова Спектора, в якій він стверджує, що Труханову «хочуть повідомити про підозру», а наступного дня Труханов виїхав за кордон. За його словами, відрядження до Чехії було оформлене заднім числом, що підтверджується протоколом допиту працівників Одеської міськради. Це може свідчити про плани Труханова переховуватися від слідства.

Нагадаємо, в САП розповіли, який запобіжний захід просять для Труханова та компанії.

Раніше в НАБУ підтвердили затримання мера Одеси та його заступника.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: