Нова мерія Одеси: суд узяв під варту першого підозрюваного

Читать на русском
Райсуд Києва встановив колишньому керівнику приватної компанії, що продала Одеській міськраді будівлі, заставу в 5 мільйонів.

Колишнього засновника й директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка, якого НАБУ підозрює в причетності до схеми розкрадання коштів Одеської міської ради на продажі будівлі за 185 мільйонів гривень, суд узяв під варту з альтернативою застави в 5,2 мільйона гривень.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання детектива Бюро та прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП просив взяти Загодіренка під варту з альтернативою застави в 10 мільйонів гривень, проте суддя вирішив такий розмір непомірним для підозрюваного й зменшив його майже вдвічі.

Також у разі внесення застави на Загодіренка покладуть наступні зобов'язання: прибувати за першим викликом, не відлучатися з місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи, утримуватися від спілкування з фігурантами справи, здати закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Адвокат підозрюваного заявив, що вони оскаржуватимуть таке рішення суду.

Нагадаємо, суд продовжив обирати запобіжний захід Труханову.

Раніше в САП розповіли, який запобіжний захід просять для мера Одеси.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: