Турчинов: Янукович «виконував вказівки свого господаря Путіна»

Читать на русском
Секретар Ради Нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Віктор Янукович не міг залишатися президентом не лише через утечу, а й через свої неконституційні дії.

Секретар Ради Нацбезпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що Віктор Янукович не міг залишатися президентом не лише через утечу, а й через свої неконституційні дії.

Про це він заявив у Оболонському райсуді Києва, надаючи свідчення в справі про державну зраду Януковича, пише «Слово і Діло».

Чому суд у справі Януковича можуть затягнути до 2019 року?Оболонський райсуд Києва продовжив розглядати справу про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Цього разу на допиті побував Валентин Наливайченко.

Щодо угоди від 21 лютого 2014 року Турчинов сказав: «Після того, як Янукович порушив перший пункт – відновлення Конституції, він (документ – ред.) перестав бути правовим і зобов’язуючим … Він умотав і нічого не зробив».

«Ми чекали, що Янукович одумається й повернеться … Навіть я голосував за те, щоб повернути його – не лише підписати закон, а й написати заяву про відставку. Але не змогли ми знайти Януковича й повернути його … Скоріш за все, він сів би на лаву підсудних, але він сховався», – сказав свідок.

Адвокат Віталій Сердюк наполягав, що на підписання закону в Януковича був час не до кінця 21 лютого, а 48 годин, а Турчинов сказав, що й сам не підписав закон одразу, адже мав минути певний час після призначення його в. о. президента.

«Днів за 10 чи 15 я підписав повернення Конституції. І через 50 годин, і через тиждень він (Янукович – ред.) не з’явився. Він сидів у Москві й виконував вказівки свого господаря Путіна», – сказав Турчинов.

Він також заперечив адвокату: «Адміністрація президента ніколи не захоплювалася. Це було порожнє приміщення».

Справа Януковича: прокурор розповів, коли допитають ПорошенкаУ справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича допитують колишнього депутата Держдуми Іллю Пономарьова, а наступного тижня відбудеться допит президента Петра Порошенка.

На наполегливі запитання, чому Турчинов нічого не зробив, щоб передати Януковичу на підпис закон, свідок відповів: «Бо не було Віктора Януковича!».

На запитання, чому наполягли на негайному усуненні Януковича, а не чекали дві доби, секретар РНБО сказав: «Тому що потрібно було рятувати країну. Це елементарні речі». Він додав, що насувалася «російська весна» й потрібно було відновлювати економіку, силові структури. «Рахунок ішов на години й навіть хвилини. Тому Верховна Рада ухвалила таке рішення. За нього проголосували більшість парламентарів – навіть ті, які були членами партії Януковича, Партії регіонів», – сказав Турчинов.

Нагадаємо, Оболонський районний суд Києва допитує секретаря Ради національної безпеки і оборони в рамках розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича.

Раніше заступник Турчинова повідомив, чи були готові ЗСУ до агресії РФ.

Нагадаємо, Азарова та інших чиновників Януковича також чекають на допиті.

Екс-депутат Держдуми РФ розповів, звідки в Януковича мільярд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: