Стало відомо, як проходять службу офіцери запасу, призвані в 2017 році

Читать на русском
Призвані в 2017 році офіцери запасу займаються вогневою і тактичною підготовкою в спеціальних навчальних центрах.

Офіцери запасу, яких призвали на службу в 2017 році, відправилися служити в профільні центри підготовки при Збройних силах.

Про це «Слову і Ділу», стало відомо від одного з офіцерів, який в даний час проходить службу в одному з таких центрів.

Хто з офіцерів запасу потрапляє під призов, а хто має право на відтермінування?30 травня міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про призов офіцерів запасу на службу в Збройні Сили України: «Слово і Діло» розбиралося, хто підпадає під призов і які умови проходження служби.

«Наприклад, в 189-му навчальному центрі у Львівській області, зараз знаходяться всього 18 офіцерів запасу. Це вважається строковою службою, яка триває 18 місяців. Ми займаємося підготовкою кадрів: викладаємо, зокрема, вогневу підготовку. У нас проходять навчання, як контрактників, які ще не були в АТО, так і досвідчених військових», - розповів нам один з мобілізованих в цьому році офіцерів.

За його словами, офіцерів запасу «добре забезпечують і, на відміну від контрактників, вони мають більше свободи».

Крім 189-го центру в Старичах Львівської області офіцерів відправляли, зокрема, в 190-й навчальний центр (п. Гуйва Житомирської області). Там вони займаються вогневою і тактичною підготовкою, а також вчать інших обслуговувати військову техніку. Мобілізація офіцерів запасу не припускає відправлення в зону бойових дій. Однак, за бажанням, вони можуть підписати контракт і виїхати на передову.

«Є офіцери, які вирішили підписати контракт. Я до їх числа не належу», - підсумував співрозмовник.

Як відомо, 30 травня президент Петро Порошенко підписав указ про призов так званих «піджаків» - громадян, які пройшли підготовку за програмою офіцерів запасу, але не служили в армії. Кількість офіцерів, які вирішили укласти контракт і відправитися в зону АТО - закрита інформація.

Зараз серед військових ходять чутки про те, що вже навесні 2018 року буде оголошено новий набір офіцерів запасу. Однак, офіційного підтвердження ця інформація поки не отримала.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: