Про що свідчить затримання Саакашвілі та що буде далі?

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог

Затримання Міхеіла Саакашвілі свідчить про одне – ставки в боротьбі за владу посилюватимуться. І на виборах 2019 року це буде питанням виживання, в буквальному значенні.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Охотін, передає «Слово і Діло».

«У графі «Бюджет» тепер будуть не лише спостерігачі й журналісти. Мобільні групи зі спортсменами, колись їх вважали «силовим блоком», у 2019 році будуть soft power», – зазначив Охотін.

«Якщо раніше «тітушки» були екзотикою, то тепер журналісти-спостерігачі повинні мати також статус «дружинника», бо інакше їм можуть загрожувати реальні проблеми. А активістам доведеться буквально охороняти своїх лідерів. Інакше їх просто скрутять та відправлять геть, як Саакашвілі», – підкреслив він.

На його думку, видворення Саакашвілі в такий спосіб свідчить про те, що президент іде шляхом закручування гайок.

Від любові до ненависті: друзі та вороги СаакашвіліВ Україні Саакашвілі має не лише власну політичну партію, але й потужну підтримку низки популярних політиків. «Слово і Діло» вирішило розібратися, хто підтримує Саакашвілі в Грузії та Україні і хто є його опонентом.

«Поки що в Україні це закінчувалося повстанням. «Маячком» будуть втечі народних депутатів із фракції БПП. Виграє той, хто вчасно зорієнтується й запропонує елітам вихід із ситуації», – уточнив експерт.

Наприклад, Юлія Тимошенко тепер може спокійно зустрічатися із західними партнерами й чекати, поки політичні перспективи президента взагалі зійдуть нанівець, додав він. Андрій Садовий, мабуть, чекатиме нового штурму кордонів бунтівним Міхо, а об'єднавшись із Гриценком, матиме всі шанси на «золоту акцію» в 2019 році. Олег Ляшко порадує нас новими цитатами та перформенсами, а депутати з «Волі народу» та «Відродження» вестимуть переговори з переможцем про те, щоб мажоритарна система залишилася, резюмував Петро Охотін.

Додамо, сам Саакашвілі заявив, що має намір повернутися в Україну.

Хто належить до числа соратників та опонентів екс-губернатора Одеської області, дивіться в матеріалі «Від любові до ненависті. Друзі та вороги Саакашвілі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: