Лутковська порушила справу через видворення Саакашвілі

Читать на русском
Український омбудсмен Валерія Лутковська відкрила провадження через процедури видворення з України лідера Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

Український омбудсмен Валерія Лутковська відкрила провадження через процедуру видворення з України лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі до Польщі.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Прикордонний стан: чи чекати нам назад СаакашвіліРаптова реадмісія Міхеіла Саакашвілі до Польщі відбулася відразу після заяви президента Порошенка про те, що він би цього не хотів. При цьому примусовий переліт Саакашвілі чартерним рейсом ще більше змушує сумніватися в щирості президента.

«Провадження відкрите. Поки немає результатів провадження, нічого я не прокоментую», – сказала вона.

За словами уповноваженого з прав людини, провадження відкриваються з особистої ініціативи омбудсмена, коли він бачить якісь потенційні порушення. При цьому вона відмовилася говорити, про які саме потенційні порушення в процедурі видворення Саакашвілі йдеться.

Лутковська повідомила, що надіслала до правоохоронних органів відповідні запити.

«Для того, щоб з'ясувати, чи дійсно порушення були, чи мені лише здалося, направляються відповідні запити. Відповідно, щойно буде отримана відповідь, тоді я, проаналізувавши відповідь, зможу сказати, є якісь порушення чи ні», – резюмувала вона.

Нагадаємо, 12 лютого Міхеіла Саакашвілі затримали працівники Держприкордонслужби в ресторані «Сулугуні» в Музейному провулку в Києві. Через кілька годин його видворили з України до Польщі.

Після приїзду до Польщі політик попросив підтримки в Євросоюзу та канцлера Німеччини Ангели Меркель.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: