Саакашвілі в Польщі: у Грузії та України для мене немає серйозних звинувачень

Читать на русском
Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не буде просити політичного притулку в Польщі. Про це він заявив у ефірі телеканалу NewsOne.

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі не проситиме політичного притулку в Польщі.

Про це він заявив у ефірі телеканалу NewsOne, передає «Слово і Діло».

Прикордонний стан: чи чекати нам назад СаакашвіліРаптова реадмісія Міхеіла Саакашвілі до Польщі відбулася відразу після заяви президента Порошенка про те, що він би цього не хотів. При цьому примусовий переліт Саакашвілі чартерним рейсом ще більше змушує сумніватися в щирості президента.

«Зараз я перебуваю під охороною польської поліції. Я розмовляв із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, вони мені телефонували, коли я прибув до аеропорту. Просити в Польщі політичного притулку я не буду», – заявив Саакашвілі.

Крім того, політик прокоментував можливу екстрадицію до Грузії.

«Якби вони (влада Грузії – ред.) хотіли екстрадувати мене, вони б зробили це ще вчора. Я від самого початку говорив, що в Грузії та України проти мене немає серйозних звинувачень», – додав Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше представник правлячої коаліції в парламенті Грузії Нукрі Кантарія заявив, що грузинська сторона може вимагати екстрадиції Саакашвілі з Польщі.

Також Саакашвілі повідомив, що проведе прес-конференцію у Варшаві о 13:00 (о 14:00 за київським часом – ред.).

Напередодні Державна прикордонна служба України спільно з поліцією та Міграційною службою затримали Саакашвілі в Києві, після чого його видворили до Польщі як до країни попереднього перебування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: