ЗМІ розповіли, чий літак вивіз Саакашвілі до Польщі

Читать на русском
Засоби масової інформації спростували заяву нардеп Ігоря Луценка про літак Петра Порошенка, який вивіз Михеїла Саакашвілі до Польщі.
Міхеїл Саакашвілі

Авіаційний рейс, яким 12 лютого був відправлений до Польщі колишній президент Грузії, екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі, виконав орендований літак Hawker Beechcraft Premier 1A, що належить польській авіакомпанії, а не літак, пов'язаний з президентом України Петром Порошенком. Інформацію про останнє спростували в Адміністрації президента.

Про це повідомляють журналісти програми «Схеми», передає «Слово і Діло».

Літак з бортовим номером SP-RDW вилетів о 16:33 12 лютого з аеропорту «Бориспіль» у Києві до Варшави.

Борт має польську реєстрацію і належить авіакомпанії Jet Story з бортовим номером SP-RDW.

Як стало відомо журналістам, в Україні організувати цей рейс допомагала українська компанія Sky Handling.

Прикордонний стан: чи чекати нам назад СаакашвіліРаптова реадмісія Міхеіла Саакашвілі до Польщі відбулася відразу після заяви президента Порошенка про те, що він би цього не хотів. При цьому примусовий переліт Саакашвілі чартерним рейсом ще більше змушує сумніватися в щирості президента.

«Ми співпрацюємо з цією компанією в Україні. Вони займаються технічними нюансами», – підтвердили цю інформацію в польській компанії Jet Story.

Проте в польській компанії, що здає в оренду борт, яким транспортували Саакашвілі, відмовились відповісти на запитання, хто оплатив цей переліт.

При цьому, як вдалося з'ясувати «Схемам», компанія пропонує своїм клієнтам переліт на такому літаку в напрямку Київ – Варшава за 8 тисяч євро.

У відповідь на письмове запитання журналістів програми в авіакомпанії Jet Story відповіли: «Цей літак буде доступним наступного тижня, після технічного обслуговування. Вартість такого перельоту – 8 тисяч євро».

«Схеми» поки що не отримали відповіді на запитання, хто і яким чином оплатив переліт, від Державної міграційної служби та Державної прикордонної служби.

Нагадаємо, Грузія заявила, що готує Польщі запит про екстрадицію Саакашвілі.

Сам Саакашвілі розповів, коли повернеться в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: