Нова мерія Одеси: Ситник прокоментував зняття арешту з грошей компанії

Читать на русском
Керівник Антикорупційного бюро повідомив, що за останні дні суд двічі знімав, а потім заарештовував кошти у справі одеської мерії.
Артем Ситник

За останні дні суд двічі знімав арешт із грошей ТОВ «Девелопмент Еліт», які були отримані за продаж двох адміністративних будівель збанкрутілого заводу «Краян» Одеській міській раді за 185 мільйонів гривень, що є предметом розслідування детективів Національного антикорупційного бюро. Наразі вони заблоковані.

Про це під час презентації звіту НАБУ заявив директора НАБУ Артем Ситник, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє «Слово і Діло».

«Днями пішла така історія з арештом цих коштів, які були перераховані з бюджету на рахунок приватної компанії (ТОВ «Девелопмент Еліт» – ред.). Це 185 мільйонів гривень, і ми ще рік тому їх заблокували разом із прокурорами. Наразі активно відбуваються спроби зняти арешт із цих коштів», – зазначив директор Бюро.

За його словами, суд двічі знімав арешт із зазначених коштів, однак прокурори та детективи вчасно встигали заново через суд його відновити.

«Із цих коштів був знятий арешт за кілька днів до цього. Ми повторно звернулися (з клопотанням – ред.) про арешт. Позавчора (6 лютого – ред.) був повторно накладений арешт на ці кошти, а вчора (7 лютого – ред.) він знову був знятий ... Зранку ми знову ці кошти заблокували й ініціюватимемо питання про їх арешт», – зазначив Ситник.

Нагадаємо, суд зняв арешт із половини заарештованих НАБУ грошей у справі нової мерії Одеси.

Згодом САП відновила арешт зазначених коштів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: