У Кабміні очікують доповіді Клімкіна

Читать на русском
Кабінет міністрів України сьогодні планує затвердити річну національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

Кабінет міністрів України сьогодні планує затвердити річну національну програму під егідою комісії Україна-НАТО на 2018 рік.

Про це йдеться у порядку денному засідання уряду, передає «Слово і Діло».

У НАТО ще не визначилися з політикою щодо КримуНАТО розуміє, що південний напрямок потребує посилення, і, можливо, там відбудеться додаткове розгортання сил, але як це буде і коли - залежить від Росії.

Згідно з порядком денним, про це доповість на засіданні уряду міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Планується затвердити сьогодні також план заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2018 рік. Урядовці також збираються схвалити сьогодні стратегію імплементації положень директив ЄС у сфері послуг поштового зв’язку та кур’єрських послуг.

Також урядовці мають намір затвердити бюджет Фонду соціального страхування України на 2018 рік та затвердити Порядок застосування зброї і бойової техніки ЗСУ під час виконання завдань у районі проведення АТО у мирний час.

У МЗС повідомили, чому Україна не буде розглядатися пріоритетним членом НАТООлена Зеркаль підкреслює, що Україна не буде розглядатися потенційним кандидатом на отримання членства в НАТО за відсутності прогресу в реалізації необхідних реформ, і зокрема в приведенні ЗСУ до стандартів Альянсу.

На сьогоднішньому засіданні уряду планується затвердити план заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії подолання бідності й звіт про виконання програми діяльності Кабінету міністрів України у 2017 році.

У планах урядовців сьогодні також розглянути і затвердити фінплан «Укрзалізниці» на 2018 рік, а також погодити відчуження основних фондів публічного акціонерного товариства «Укргазвидобування».

Збираються члени уряду затвердити проект реконструкції компресорної станції «Бар» газопроводу «Союз» Барський район Вінницької області».

Раніше Столтенберг анонсував зустріч із Порошенком.

Нагадаємо, за словами генсека НАТО, двері Північноатлантичного альянсу відкриті для України, проте рішення про прийняття до своїх лав ухвалюватимуть усі 29 членів організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: