У НАТО підтвердили готовність допомагати Україні

Читать на русском
Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Йенс Столтенберг підтвердив готовність країн, які є членами НАТО, допомогти Україні.
Йенс Столтенберг

В ході зустрічі з секретарем РНБО Олександром Турчиновим у четвер, 14 грудня, генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору Йенс Столтенберг підтвердив готовність країн, які є членами НАТО, допомогти Україні.

Про це повідомляє «Слово і Дело» з посиланням на прес-службу РНБО.

У НАТО попередили про загрозу нової війниЗгідно зі звітом аналітиків НАТО, в даний час з'явився ризик виникнення великої міждержавної війни.

Зокрема, Столтенберг зазначив, що Україна є важливою для безпеки Європи в цілому.

«Країни-члени альянсу готові і надалі допомагати вашій країні на шляху її цивілізаційного вибору», - сказав генеральний секретар.

Під час переговорів також було обговорено питання протидії агресії Російської Федерації на Донбасі і гібридні загрози, які стоять перед Україною. Сторони говорили і про реформування сектора безпеки і оборони країни, переходу на стандарти НАТО і складності в цьому питанні.

Турчинов зазначив, що Україна зацікавлена ​​в проведенні засідання комісії Україна-НАТО на рівні глав держав і урядів в ході саміту НАТО в Брюсселі, який відбудеться в липні 2018 року.

«Ми зацікавлені в розвитку практичної взаємодії з країнами НАТО, зокрема, в питаннях військово-технічного співробітництва, посилення захисту та безпеки військових арсеналів в Україні, кібернетичного захисту», - додав він.

Як повідомлялося, раніше Столтенберг розповів про головні завдання на найближчі три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: