Затриманий НАБУ екс-директор держпідприємства вніс заставу

Читать на русском
Затриманий Антикорупційним бюро колишній керівник держпідприємства хотів через суд оскаржити дії поліцейського, який одягнув на нього браслет.
Степан Москвич

Затриманий детективами НАБУ за підозрою в розкраданні зерна на суму в 58,81 мільйона гривень колишній директор Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степан Москвич через суд намагався оскаржити дії поліцейського, який надів на нього електронний браслет після внесення підозрюваним застави.

Про це йдеться в рішенні Луцького міськрайонного суду Волинської області, повідомляє «Слово і Діло».

Москвич вважав, що дії поліцейського можна оскаржити в рамках ст. 303 КПК України. Однак положення цієї статті містять вичерпний перелік суб'єктів оскарження, якими є слідчий і прокурор, їхні рішення або бездіяльність, а оскарження дій дільничного офіцера поліції не передбачене законом.

До того ж, як відомо, поліцейський лише виконував дії, які були покладені судом на Москвича за умови, що він внесе заставу.

Нагадаємо, суд взяв під варту екс-директора Луцького КХП №2 з альтернативою застави в 2,64 млн грн. У разі внесення такої суми на Москвича мали покласти наступні зобов'язання: прибувати за першою вимогою; не відлучатися з місця проживання без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утриматися від спілкування з фігурантами справи; здати закордонні паспорта та носити електронний браслет.

Раніше суд наклав арешт на бізнес і майно Москвича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: