Саакашвілі видворили з України: реакція соцмереж

Читать на русском

Міхеіла Саакашвілі ввечері видворили з України до Польщі. Що про це думають у соцмережах – у матеріалі Слова і Діло.
Михайло Саакашвілі

У Києві сьогодні знову затримали колишнього голову Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Через годину після затримання в Державній прикордонній службі України повідомили, що Саакашвілі перебував на території України незаконно, тому був видворений до країни, звідки прибув із порушенням законодавства, тобто до Польщі.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що з приводу ситуації із Саакашвілі думають у соціальних мережах.

«Якщо Саакашвілі все ж депортують, наступним я волів би, притому завтра, бачити Новинського, тим більше громадянство в першому випадку видавав, а в другому вибивав нинішній президент України Петро Порошенко», – написав журналіст Назар Приходько.

«Якщо соратники Саакашвілі надумають штурмувати аеропорт, це буде вважатися справжнім тероризмом», – вважає блогер Мирослав Олешко.

«Ах, шкода, що в нас не було такого спецназу, коли втекли з країни Янукович, Азаров, Клименко, Арбузов і Ко!», – прокоментував затримання Саакашвілі в ресторані «Сулугуні» журналіст Сергій Руденко.

«Тому його затримання (Саакашвілі – ред.) – це погана новина саме для друзів президента. Тому що сьогодні тебе всюди за собою возять, а завтра ти, як собака, будеш лежати на підлозі ресторану. А потім тебе обізвуть шахраєм і в кайданках викинуть із країни», – поділився своєю думкою нардеп Віктор Балога.

У журналіста Дмитра Литвина виникли сумніви щодо доцільності депортації Саакашвілі з України: «Просто цікаво: а що конкретно завадить Саакашвілі з Польщі вдруге зайти в Україну?».

«Події в готелі «Фейрмонт» у п'ятницю я називав «пробою пера» видворення Саакашвілі. Сьогодні відбулося справжнє професійне швидке затримання, судячи з відео з місця подій», – вважає політичний оглядач Олексій Мінаков.

«У всій цій ситуації із Саакашвілі мене обурює те, що жоден державний орган чи представник влади не пояснили, що саме сталося. Це затримання? Офіційне? На підставі яких документів? Судових рішень? Що збираються робити із Саакашвілі? Де він перебуває? Що за три білі мінівени з цивільними номерами, які забрали і політика, і тих, хто його витягнув з ресторану?», – написала журналістка Тетяна Висоцька.

Своєю чергою журналіст Айдер Муждабаев не вважає депортацію Саакашвілі рішенням проблем. «Такі дії проти нього для більшості українців (не обов'язково його «фанатів») виглядають як невпевненість, як страх влади за рік до виборів. Думаю, багато в чому перебільшений, але йому все це йде в іміджевий плюс. Владі, відповідно, в мінус», – зазначив він.

«Організаторів державних переворотів не депортують, а судять. Екстрадиція «лідера перевороту» – це або організація втечі небезпечного злочинця, або визнання, що «переворот» – вигадка», – зазначив політичний експерт Петро Олещук.

Нагадаємо, в ніч на 6 лютого для Міхеіла Саакашвілі сплив термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту та обмеження на виїзд із Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: