Затримання Саакашвілі: соратники повідомили, куди везуть політика

Читать на русском
Екс-президента Грузії, лідера партії Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі вже в понеділок, 12 лютого, можуть видворити з України в Європу.

Екс-президента Грузії, лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі вже в понеділок, 12 лютого, можуть видворити з України до Європи, в зв'язку з чим його соратники направляються до Міжнародного аеропорту «Бориспіль».

Про це повідомила соратниця політика Єлизавета Богуцька на своїй сторінці в Facebook. Вона зазначила, що о 17:25 він має вилетіти рейсом Київ-Варшава, передає «Слово і Діло».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Попередньо їдемо до аеропорту «Бориспіль». Рейс на Варшаву о 17:25. Схоже, що Мішу хочуть вивезти цим рейсом. Одночасно треба контролювати західний напрямок. Будемо блокувати дороги. Загальна мобілізація», – написала вона.

У цьому ж ключі вона додала, що оскільки соратники Саакашвілі володіють інформацією про те, що політика везуть до аеропорту «Бориспіль», вони «блокуватимуть аеропорт».

З іншого боку, як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко, соратники Саакашвілі не мають інформації про те, хто затримав і куди його відвезли, але вирушили до аеропортів, звідки, ймовірно, його можуть видворити з України.

«Ми розуміємо, що його могли повезти або до аеропорту, або можуть відвезти автомобільним транспортом на західний кордон», – сказав нардеп.

Він висловив переконання, що «нинішній статус Саакашвілі не дозволяє його екстрадувати».

«Ми вимагаємо й пропонуємо всім вимагати ... від (генпрокурора України Юрія – ред.) Луценка, (голови СБУ Василя – ред.) Грицака, Держприкордонслужби, міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова ... (повідомити – ред.) хто викрав, куди відвезли, на яких підставах», – сказав він.

Водночас, як повідомив у соцмережі член політради партії «Рух нових сил» Іван Слободянюк, частина соратників Саакашвілі наразі виїхали до аеропорту «Київ».

Нагадаємо, Саакашвілі розповів, чому з'їхав із квартири в центрі Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: