Візит «Альфи» до Саакашвілі: з'ясувалися подробиці

Читать на русском
СБУ заперечує прибуття працівників спецпідрозділу Альфа до готелю Fairmont Grand Hote 9 лютого для затримання Саакашвілі.

СБУ заперечує прибуття працівників спецпідрозділу «Альфа» до готелю Fairmont Grand Hote 9 лютого для затримання Міхеіла Саакашвілі.

«Інформація не відповідає дійсності», – сказала «Українським новинам» прес-секретар СБУ Олена Гітлянська. Іншої інформації вона не повідомила, передає «Слово і Діло».

Марш Саакашвілі: яка користь для влади та що вплине на рішення про екстрадиціюМіхеіл Саакашвілі збирає новий марш вже цієї неділі, 4 лютого, в центрі Києва. При цьому політик заявив, що вже підготовлені документи для його видачі Польщі. Оцінили події експерти.

Водночас прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган сказала, що про «Альфу» під готелем їй нічого не відомо.

При цьому прес-секретар Саакашвілі Мар'яна Поштар повідомила, що Саакашвілі наразі перебуває в готелі, інформації про те, що його затримали, в неї немає. За словами Поштар, співробітники спецпідрозділу СБУ «Альфа» дійсно заходили до будівлі готелю, але, пробувши там деякий час, пішли. При цьому, за словами представника Саакашвілі, правоохоронці були озброєні автоматами.

«Зараз у будівлі готелю перебувають люди у формі, собаки та прихильники Саакашвілі, які збираються на підтримку», – сказала Поштар. За її словами, Саакашвілі планує звернутися до прихильників із промовою.

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv відмовилися повідомити інформацію про можливу присутність силовиків.

«Це конфіденційна інформація. Ми не коментуємо нічого ані про наших гостей, ані про якісь дії», – повідомила представниця готелю.

Пізніше нардеп Юрій Дерев'янко розповів, що до готелю, де перебуває Саакашвілі, дійсно приїхали близько 10-15 спецпризначенців.

«Вони сказали, що приїхали на вимогу прикордонної служби. Але оскільки це приватна власність, то їх просили показати документи, що дозволяють їм перебувати в готелі. Документів не було. І оскільки сюди прибуває все більше людей (на підтримку Саакашвілі – ред.), то вони сіли й поїхали. Зараз їх тут немає», – сказав Дерев'янко.

Раніше Саакашвілі знову відмовили у статусі біженця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: