З'ясувалося, що думає про наступника Ангела Меркель

Читать на русском
Меркель заявила, що має намір залишатися канцлером протягом чотирирічного терміну. Однак вона готова розглянути наступника.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір і надалі залишатися одночасно лідером партії Християнсько-демократичний союз (ХДС) та очолювати уряд Німеччини.

Про це вона заявила в ефірі одного з німецьких телеканалів, передає DW, пише «Слово і Діло».

Як Україні відповісти на спроби поляків воювати з «бандерівщиною»?Польський президент підписав закон, що передбачає кримінальну відповідальність за пропаганду бандерівської ідеології. Як реагувати Україні, міркували експерти.

«На мою думку, ці дві посади (лідера партії й глави уряду Німеччини – ред.) мають залишатися в одних руках, щоб мати можливість також управляти стабільним урядом», – заявила Меркель.

За її словами, вона має намір залишатися канцлером протягом усього чотирирічного терміну.

«Я належу до людей, які дотримуються обіцяного», – додала Меркель.

При цьому вона висловила розуміння ситуації, коли в ХДС починають вимагати наступника після 12 років, протягом яких Меркель очолює уряд. Вона також зазначила, що 26 лютого на з'їзді ХДС назвуть кандидатів від партії на посади міністрів.

Як відомо, Меркель, коментуючи польський закон про Інститут національної пам'яті, заявила, що Німеччина несе відповідальність за все, що відбулося під час Голокосту за часів націонал-соціалізму.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: