Підозрюваному в шахрайстві адвокату дозволили спілкуватися із суддями Вищого спецсуду

Читать на русском
Адвокату, підозрюваному в заволодінні чужими грошима, дозволили скоротили список осіб, з якими можна розмовляти.
Володимир Макода

Підозрюваному в шахрайському заволодінні 120 тисячами доларів адвокату, кандидату юридичних наук і доценту кафедри цивільного права Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимиру Макоді дозволили спілкуватися з працівниками Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва понад тиждень тому за результатами розгляду клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про продовження запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, до Макоди застосували запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту з покладанням низки зобов'язань: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; не відлучатися з Києва; утримуватися від спілкування з фігурантами провадження, в тому числі працівниками ВССУ; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Пункт про заборону спілкування за працівниками Вищого спецсуду скасували, хоча двоє його суддів фігурують у провадженні.

Нагадаємо, суд заарештував майно затриманого НАБУ адвоката-шахрая.

Раніше детективи Бюро отримали доступ до телефону судді ВССУ в справі Макоди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: