НАБУ отримало доступ до телефону судді ВССУ в справі адвоката-шахрая

Читать на русском
Слідчі Антикорупційного бюро перевірять вхідні та вихідні телефонні дзвінки одного із суддів Вищого спецсуду України.

У рамках розслідування кримінального провадження за фактом можливого шахрайського заволодіння 120 тисячами доларів адвокатом Володимиром Макодою детективи Національного антикорупційного бюро отримали доступ до інформації з абонентських номерів підозрюваного та судді Вищого спеціалізованого суду України, з яким Макода нібито спілкувався.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва кілька тижнів тому, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, Макода шахрайським методом заволодів грошима директора ТОВ «Гостинець» Юлії Гринди під виглядом нібито допомоги у «вирішенні» її питання через знайомого суддю Вищого спецсуду за неправомірну вигоду. За версією слідства, під час особистої розмови підозрюваного з директором ТОВ перший зателефонував знайомому судді ВССУ нібито домовитися щодо вирішення зазначеного питань, проте гроші передавати судді не збирався.

Детектив просив надати тимчасовий доступ до інформації з абонентських номерів Макоди та невідомого судді Вищого спецсуду, а саме: до відомостей про вхідні й вихідні з'єднання, вихідні/вхідні SMS i MMS-повідомлення, інформації про GPRS-трафік тощо. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ отримало доступ до деяких документів у справі проекту «Стіна».

Раніше Бюро також отримало доступ до рахунків затриманого директора Інституту агроекології.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: