Рада так і не затвердила нових членів Рахункової палати після повторного конкурсу, як обіцяв Парубій

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Парубій провалив обіцянку винести до сесійної зали питання призначення нових членів Рахункової палати відразу після повторного конкурсу.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій запевнив, що ВР розгляне питання призначення нових членів Рахункової палати відразу після здійснення відкритого конкурсу.

Таку обіцянку він дав 19 травня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Питання Рахункової палати мною було винесене до зали. На жаль, воно не набрало необхідної кількості голосів. І зараз розпочався новий процес, бо, згідно із законом про Рахункову палату, коли є нерезультативне голосування, оголошується новий конкурс. І згідно із законом, бюджетний комітет проводить цей конкурс. Я лишень звернувся до бюджетного комітету та голови підкомітету, який безпосередньо курирує це питання, щоб ми чимшвидше пройшли етапи цієї підготовки. А це відкритий конкурс, подача кандидатів. Потім на бюджетному комітеті попередній розгляд цих кандидатів і визначення дев’ятьох, які пропонуватимуться Верховною Радою України. Але цей процес не зможе завершитися швидше, ніж за місяць-два, виключно через процедурні моменти. Щойно буде завершений цей процес, я винесу його на розгляд Верховної Ради України. Ба більше, цього разу я буду більш уважно й прискіпливо спостерігати за самим процесом, щоб ми в залі змогли вийти на позитивне голосування. І щоб ми змогли під час голосування вийти на ухвалення рішення та на затвердження Рахункової палати», – пообіцяв Парубій.

Андрій ПарубійНародний депутат України

12 червня 2017 року у Верховній Раді був оголошений повторний конкурс кандидатів до Рахункової палати. Потенційні кандидати мали подати документи на конкурс до комітету з питань бюджету до 19 червня.

Через півроку (18 грудня 2017 року) рішення щодо повторного конкурсу скерував комітет із питань бюджету до Верховної Ради.

Майже через два місяці, 11 лютого, Парубій повідомив, що питання призначення членів Рахункової палати обговорюватиметься після розгляду у Верховній Раді кандидатур голови НБУ та членів ЦВК.

«Я думаю, що лютий – це Національний банк, березень – ЦВК, і, напевно, таким кадровим питанням, яке, я вважаю, з прерогативних є найважливішим, – це Рахункова палата та уповноважений з прав людини», – заявив Парубій «5 каналу».

З огляду на те, що Андрій Парубій так і не зважився протягом майже 2 місяців (з дати надання результатів проведеного конкурсу до сьогодні) винести на розгляд Верховної Ради питання призначення нових членів Рахункової палати, обіцянка отримує статус «не виконано».

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Андрій Парубій дав 106 обіцянок, з яких 41 виконав, а 42 – провалив.

Раніше ми писали про те, як депутати будуть вирішувати кадрові питання на новій сесії.

Також «Слово і Діло» повідомляло, чи варто очікувати змін у роботі Верховної Ради в 2018 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: